‌020 7290 710 asiakaspalvelu@premises.fi

Johdanto: Toimitilan Vaikutus Yritysten Menestykseen?

Yritysten menestys riippuu monesta tekijästä, mutta yksi keskeisimmistä on työntekijöiden hyvinvointi ja tuottavuus. Nykyajan modernit toimitilat eivät ole pelkästään työskentely-ympäristöjä; ne ovat tiloja, joissa innovaatio ja luovuus kukoistavat. Tämä artikkeli tutkii, miten oikeat toimitilat voivat merkittävästi vaikuttaa työntekijöiden hyvinvointiin ja tuottavuuteen. Artikkeliin on koottu useita viittauksia eri tutkimustuloksiin ja lähteisiin.

Mikä tekee toimitilasta modernin?

Modernit toimitilat eroavat perinteisistä toimistoista monella tapaa. Niissä on otettu huomioon muunneltavuus, teknologia ja työntekijöiden erilaiset tarpeet. Nykyään toimitilat ovat usein avokonttoreita, joissa korostetaan yhteistyötä ja joustavuutta, mutta myös hiljaiset työskentelyalueet ovat tärkeitä, jotta keskittymistä vaativa työ sujuu tehokkaasti. Modernien toimitilojen suunnittelussa on huomioitu myös ekologisuus ja energiatehokkuus, mikä ei vain vähennä hiilijalanjälkeä, vaan myös parantaa työntekijöiden hyvinvointia.

Tuottavuutta, hyvinvointia ja ergonomiaa lisäävä toimistotila joka suunniteltu luonnonläheisillä materiaaleilla

Tutkimukset ovat osoittaneet, että luonnonvalo, hyvä ilmanvaihto ja ergonomisesti suunnitellut työtilat voivat lisätä työntekijöiden tuottavuutta jopa 20 % (lähde: Harvard Business Review). Tämän lisäksi monitilaympäristöt, jotka tarjoavat mahdollisuuden valita työskentelytavan mukaan joko yksityisemmän tilan tai yhteistyötä edistävän tilan, tukevat työntekijöiden sitoutumista ja hyvinvointia.

Toimitilojen vaikutus työntekijöiden hyvinvointiin

Hyvinvointi on työelämän keskiössä, ja toimitiloilla on valtava vaikutus siihen. Mukavat, turvalliset ja terveelliset työtilat vähentävät stressiä ja parantavat työntekijöiden elämänlaatua. Esimerkiksi Workplace Wellness Study -tutkimus osoittaa, että ergonomisten kalusteiden käyttö voi vähentää sairauspoissaoloja jopa 15 %. Samalla luonnonvalon hyödyntäminen on yhdistetty työntekijöiden parempaan mielialaan ja vähentyneeseen stressitasoon.

Työntekijöiden hyvinvointi voidaan nähdä myös tilojen muunneltavuuden kautta. Monet yritykset ovat ottaneet käyttöön hiljaisia huoneita ja rentoutumistiloja, joissa työntekijät voivat pitää taukoja. Pienilläkin muutoksilla, kuten viherkasvien lisäämisellä tai mahdollisuudella työskennellä ulkotiloissa, voi olla merkittävä vaikutus työntekijöiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Esimerkiksi Human Spaces -raportti paljasti, että luonnonelementtien sisällyttäminen toimistotiloihin paransi hyvinvointia ja tuottavuutta 15 %.

Tuottavuuden nousu oikeilla toimitiloilla

Työntekijöiden tuottavuus on suoraan kytköksissä siihen, millaisessa ympäristössä he työskentelevät. Modernit toimitilat, jotka on suunniteltu tukemaan eri työskentelytapoja, mahdollistavat työn sujuvuuden ja vähentävät häiriötekijöitä. Yhä useampi yritys huomaa, että tarjoamalla monipuolisia työtiloja – esimerkiksi yksityisiä neuvotteluhuoneita, hiljaisia alueita ja yhteistyötiloja – työntekijät voivat valita ympäristönsä tarpeidensa mukaan. Tämä lisää työn sujuvuutta ja luovuutta.

CRE Premisesin kautta löydät toimitilat, jotka on suunniteltu edistämään yrityksesi menestystä ja työntekijöidesi hyvinvointia. Olipa kyseessä pienempi toimisto tai suurempi monitilaympäristö, oikea valinta voi tehdä suuren eron.

Tilastot osoittavat, että työntekijät, jotka kokevat toimitilansa mukaviksi ja toimintaa tukeviksi, ovat jopa 31 % tuottavampia (lähde: Leesman Index). Heidän motivaationsa ja sitoutumisensa paranevat, mikä näkyy suoraan yrityksen tuloksessa.

Innovatiiviset työympäristöt parantavat työntekijöiden kokemuksia

Ultra moderni toimitila rakennus näyttää uutta suuntaa toimitilamarkkinoiden kehityksessä tuoden toimistojen työntekijöille valoa, luontoa ja hyvinvointia

Yksi mielenkiintoinen tutkimuksen osa-alue on se, miten toimitilojen suunnittelu vaikuttaa työntekijöiden kokemuksiin ja tunteisiin. Google ja Facebook ovat tehneet uraauurtavia muutoksia toimitiloissaan tarjoamalla mm. pelialueita, nukkumispaikkoja ja jopa joogasaleja työntekijöilleen. Nämä tilat eivät ole vain mukavuuksia, vaan ne parantavat työntekijöiden sitoutumista ja työtyytyväisyyttä.

Monet tutkimukset viittaavat siihen, että kun työntekijät tuntevat olonsa mukavaksi ja arvostetuksi työpaikallaan, heidän luovuutensa ja innovaatiokykynsä lisääntyvät. Tämä on erityisen tärkeää luovilla aloilla, mutta yhtä relevanttia kaikissa organisaatioissa. Yritykset, jotka investoivat työntekijöidensä kokemuksiin ja mukavuuteen, ovat todennäköisesti kilpailukykyisempiä ja menestyvämpiä pitkällä aikavälillä.

Työntekijöiden tyytyväisyys ja pitkän aikavälin menestys

On olemassa merkittävää tutkimusnäyttöä siitä, että ne yritykset, joiden työntekijät ovat tyytyväisimpiä, performoivat taloudellisesti parhaiten pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi Alex Edmansin vuonna 2011 julkaisema tutkimus analysoi ”The 100 Best Companies to Work For” -listalla olevia yrityksiä ja havaitsi, että näiden yritysten osakkeet tuottivat jopa 2,3-3,8 % enemmän vuosittain kuin vertailuryhmät. Tämä kumuloituu huomattavasti 10 vuoden aikajanalla, osoittaen, että työntekijöiden tyytyväisyys on vahvasti sidoksissa yrityksen pitkän aikavälin menestykseen.

Edmansin tutkimus vahvistaa, että työntekijöiden hyvinvointiin ja tyytyväisyyteen investoivat yritykset eivät vain ylläpidä hyvää työympäristöä, vaan saavat myös taloudellista hyötyä pitkällä aikavälillä.

Yhteenveto

Modernit toimitilat ovat paljon muutakin kuin pelkkiä työtiloja. Ne ovat ympäristöjä, joissa työntekijät voivat kukoistaa ja saavuttaa täyden potentiaalinsa. Hyvin suunnitellut toimitilat, jotka huomioivat niin hyvinvoinnin kuin tuottavuuden, ovat avain yrityksen menestykseen. CRE Premises tarjoaa ratkaisuja, jotka auttavat sinua löytämään juuri ne toimitilat, jotka vastaavat yrityksesi ja työntekijöidesi tarpeita.

Oikeiden toimitilojen valinta voi olla ratkaiseva tekijä yrityksesi menestyksessä. Haluatko lisätä työntekijöidesi tuottavuutta ja parantaa heidän hyvinvointiaan? Tutustu CRE Premisesin toimitilavälityksen palveluihin ja löydä täydellinen toimitila yrityksellesi!

Voit myös lukea viimeisimpiä artikkeleitamme, mikäli toimitilamarkkinoiden kehitys ja trendit kiinnostavat, tai jos haluat vinkkejä oikean toimitilan valitaan?

tag